Kustannukset

 

Adoption kustannukset

Koirien adoptiokulu on 670e.

Adoptiokulu kattaa tarvittavat rokotukset ja niiden tehosterokotukset (rabies ja yhdistelmärokotus; penikkatauti, parvo, hepatiitti, tarttuva maksatulehdus, kennelyskä ja leptospiroosi). Koiralle laitetaan tarhalla mikrosiru ja sillä on EU-passi. Koirilta otetaan tarhalla verikokeet ja testataat vasta-aineet useista trooppisista sairauksista. Koirilta testataan leishmania, sydänmato, ehrlichia, anaplasma ja babesia. Kulukorvaukseen sisältyy koiran sterilointi/kastrointi (yli 6kk ikäisillä koirilla), sisä- ja ulkoloishäätö sekä matkustamiseen tarvittava ekinokokkilääkitys. Koiran mukana tulee Designdog.fi:n turvavaljaat, martingalepanta sekä lukoton grippihihna.

Yhdistys rekisteröi koiran mikrosirun Turvasiru.fi -palveluun.

Koiran adoptiokulu maksetaan yhdistyksen tilille, kun koiran adoptio on vahvistettu. Adoptiokulun voi maksaa kerralla varaustilanteessa tai ensin varausmaksua 250e ja tästä 2vko sisään loput 420e. Koira ei ole varattu eikä lähtövalmisteluita aloiteta ennen vähintään varausmaksun maksua. Adoptiokulu maksetaan aina etukäteen, jotta pyritään varmistamaan, että koiraa harkitsevat ovat varmasti varmoja päätöksestään ja minimoidaan peruuntumisien riski. Kulukorvausta ei voi maksaa käteisellä. Suomessa kotihoidossa olevien koirien adoptiokulu maksetaan kerralla ennen kuin koira vaihtaa kotia. Maksettua kulukorvausta ei palauteta, vaikka koiran adoption peruisi ennen koiran saapumista kotiin.

Yhdistyksen tilinumero on FI30 5472 0420 1176 06 / Second Chance Rescue ry (Osuuspankki).

Suomessa kotihoidossa olevien koirien adoptiokulu on myös 670e. Adoptiokulu erikoisadoptioille, kodinvaihtajille ja senioreille (yli 8v koirat) on 350-420e, riippuen koiran kunnosta ja tilanteesta.

Varauduthan siihen, että koirien hampaat ovat useimmiten hoitamattomat ja saattavat olla huonossa kunnossa. Hammashoito ei kuulu kulukorvaukseen. Koiralla voi olla myös vanhoja vammoja, jotka eivät ole tarhalla tulleet ilmi.

Koiran saapuessa kotiin, tulee perheen pystyä olemaan n.2vko ilman pakollisia poissaoloja kotoa, jotta yksinoloa voidaan alkaa harjoittelemaan ja koira saa alkaa kotiutumaan rauhassa. Emme varaa kotihoitokoiria odottamaan sopivaa ajankohtaa, vaan ne sijoitetaan omaan kotiin mahdollisimman pian sopivan kodin löytyessä. Tarhalta koirat saapuvat yleensä Suomeen 2kk sisään varauksesta. Kysythän koiraa vasta sitten, kun adoptio on käytännössä mahdollinen.