Lentokummiksi

Yhdistyksemme lennättää koiria Malagasta ja käytämme ainoastaan suoria lentoja Helsinkiin. Haemme koiria ajoittain myös itse, mutta tarvitsemme myös lentokummeja.

Lentokummina toimiminen ei aiheuta ylimääräisiä kuluja. Tarhan vapaaehtoiset tuovat tarhan Malagan lentokentälle, jossa he tekevät lentokummin kanssa yhdessä lähtöselvityksen. Koirat matkustavat lennon ajan ruumassa ja vapaaehtoiset huolehtivat koiran koneeseen asti. Koirapaikka on lentokummin matkalipulla erikoismatkatavarana eli se ei vähennä mahdollisten matkalaukkujen määrää.

Lentokummin on oltava lentokentällä kaksi tuntia ennen lennon lähtöä, paikka koiralle on jo valmiiksi ostettu. Lähtöselvityksen jälkeen lentokummi ottaa käsimatkatavaroihinsa koiran passin ja maahantuontidokumentit, jonka jälkeen voi jatkaa matkaansa normaalisti turvatarkastukseen.

Yhdistyksen edustaja on lentokummia vastassa lentoaseman tuloaulassa. Lentokummi noutaa koiran erityismatkatavarahuoneesta, joka sijaitsee samassa tilassa kuin matkalaukkuhihnat. Lentokentän henkilökunta ohjeistaa, mihin koirat tuodaan. Lentokummi kuljettaa koirat sieltä tuloaulaan, luovuttaa koirat sekä koirien passit ja maahantuontidokumentit yhdistyksen edustajalle.

Koirat tuodaan aina Suomeen maahantulovaatimusten mukaan ja yhdistys on rekisteröitynyt Eviran määräysten mukaisesti kaupalliseksi maahantuojaksi.

Jos olet lentämässä Malagasta Helsinkiin suoralla lennolla ja voisit toimia kummina, otathan yhteyttä info@secondchancerescue.fi