Toimintaohjeet

Ennen kuin täytät ja lähetät kotiselvityslomakkeen, luethan tämän sivun huolella!

1. Olethan harkinnut loppuun asti koiran hankinnan ja koko perhe on asiasta samoilla linjoilla

2. Ennen kuin täytät kotiselvityslomaketta, luethan läpi sivujen infon esim. mahdollisista sairauksista ja usein kysytyistä kysymyksistä.

3. Kotiselvityslomakkeen käsittelyn jälkeen olemme sinuun yhteydessä, joko puhelimitse tai sähköpostitse. Kaikki koirat eivät sovi jokaiseen perheeseen, joten varauduthan siihen, ettei kyseistä koiraa välttämättä luovuteta juuri sinulle. Tarkoituksenamme on löytää koiralle koti, jossa se viettää koko lopun elämäänsä. Teemme myös kotikäynnin mahdollisuuksien mukaan. Kotiselvityslomakkeen tietoja käytetään ainoastaan yhdistyksen kautta tapahtuvassa koirien adoptoinnissa ja tietoja käsitellään luottamuksellisesti. Lomakkeen täyttäminen ei sido mihinkään. Huomioithan, että adoptoimme koiria perheisiin, joissa on alle kouluikäisiä lapsia, vain harkinnanvaraisesti.

4. Kun sopiva koira löytyy, otamme yhteyttä tarhalle ja koiran ollessa vielä vapaana, varaamme sen. Koiran varauksen yhteydessä tulee maksaa koiran varausmaksu tai kerralla koko adoptiomaksu yhdistyksen tilille.

5. Koiran varauksesta voi kulua jonkin verran aikaa, kunnes koira saadaan Suomeen. Varauksen jälkeen koira valmistellaan matkaa varten eli rokotetaan, kastroidaan/steriloidaan, otetaan verikokeet jne. Koirapaikan saaminen lentokoneesta voi joskus viedä aikaa, koska paikat ovat usein varattuja jo pitkän aikaa etukäteen. Lentopaikan ollessa tiedossa, ilmoitamme siitä adoptoijalle. Jos kyseinen saapumisaika ei adoptoijalle jostain syystä sovi, joudumme luovuttamaan seuraavalle tarvitsevalle eli voi pitkittää koiran saapumista.

6. Suomessa olevaan kotihoitokoiraan pääsee tutustumaan, kun kotiselvityslomake on täytetty ja yhdistyksen henkilön kanssa keskusteltu puhelimitse koiran sopivuudesta perheeseen. Tutustumisia ei voi sopia suoraan kotihoitajan kanssa, vaan ne tehdään aina yhdistyksen kautta. Kotihoitokoiria ei voi varata odottamaan mahdollisia matkoilta palaamisia tai tulossa olevia muuttoja.

7. Jokaisen adoptoijan tulee itse tulla noutamaan koira ennalta sovitusta luovutuspaikasta, Espoosta tai Akaasta. Suomessa kotihoidossa olevien koirien kohdalla sovitaan luovutuspaikka erikseen.

8. Yhdistys ei luovuta koiraa päihtyneelle tai agressiivisesti käyttäytyvälle ihmiselle.

9. Jos adoptoija peruu adoption ja/tai yhdistys saa tietoonsa ennen koiran Suomeen saapumista, että adoptoija on antanut valheellista tietoa tai jättänyt kertomatta oleellisia, adoptiopäätökseen liittyviä asioita, on yhdistyksellä oikeus evätä adoptio. Näissä tapauksissa emme palauta jo maksettuja kulukorvauksia.

10. Muistathan tutustua adoptiosopimukseen jo etukäteen. Adoptiosopimus täytetään luovutuspaikassa koiran saapuessa.