Triple A

Yhteistyötarhanamme toimii Triple A:n löytöeläintarha Marbellassa, Espanjassa. Triple A on laillinen ja rekisteröity yhdistys, joka on toiminut jo vuodesta 1992 lähtien. Tarhan toimintaa pyöritetään pääosin vapaaehtoisten voimin ja lahjoitusvaroin.

Triple A ei saa tukea valtiolta, mutta saa vuosittaisen lahjoituksen Marbellan kaupungilta. Pääosin tarhaa kuitenkin pyöritetään lahjoitusten avulla ja tarhan ylläpitokustannukset ylittävät tällä hetkellä yli 30 000 € kuukaudessa. Tarhalla on muutama palkallinen työntekijä sekä kaksi eläinlääkäriä. Koiria tarhalla on noin 300-400 ajankohdasta riippuen ja kissoja noin 100-150. Triplen mottoihin kuuluu ”sacrificio cero” eli siellä eläimiä lopetetaan ainoastaan painavista ja eläinlääketieteellisesti pakottavista syistä.

Yhdistyksemme on yhteyksissä tarhalle lähes päivittäin, joko vapaaehtoisiin tai tarhan puheenjohtajaan, saksalaiseen Bettinaan. Bettina työskentelee tarhalla noin 12h vuorokaudessa ja vastaa suurimmasta osasta käytännön asioita yksin. Tarhan eläinlääkärit Michelle ja Michael tekevät tarhalla tarkastuksia ja pieniä perusoperaatioita sekä huolehtivat eläimien yleisestä terveydestä. Tarhalla suoritetaan eläimien kastroinnit ja steriloinnit, mutta isommat leikkaukset ja esim. röntgentutkimukset suoritetaan ulkopuolisella eläinlääkäriasemalla. Yhdistyksemme henkilöt pyrkivät käymään tarhalla vähintään pari kertaa vuodessa.

Suurin osa Triplen koirista kotiutetaan tällä hetkellä Espanjan sisäisesti, Saksaan tai Suomeen. Yhdistyksemme auttaa pääosin ppp –rotuihin kuuluvia koiria, joita ei Saksaan saa maahantuoda lainkaan ja Espanjassa niiden omistaminen vaatii erityislisenssin, joka vaikeuttaa näiden rotujen kotiutusta. Tästä johtuen työmme on tarhalle erityisen tärkeää, jotta myös näille usein väärin ymmärretyille koirille löydetään niiden ansaitsemat kodit.